Slægten

Min Hjemmeside med lidt af hvert

Søren Tvedegaard

 

 

Slægten

 

 

.

Under Construction

Jeg har lavet slægtsforskning helt på amatørbasis siden 1971 da vores ældste søn Casper blev født.

 

Det startede faktisk ved at vi fik en Sct Bernhardshund med en meget fin lang stamtavle. Jeg kom til at tænke på at når man nu kendte hundens olde- og tip oldeforældre var det da lidt underligt hvis man knap nok kendte til sine egne bedsteforældre.

 

Min onkel Chr. Winter i Albæk havde allerede fundet en masse på min mors slægt og han hjalp mig godt igang.

 

Jeg bruger slægtsprogrammet FTM - Family Tree Maker. Et godt program med dansk tekst. (Og det koster kun 295 kr at købe)

 

Jeg og Tove har pt. 2000 beslægtede personer på stamtræet. Heraf 658 ægteskaber.

 

Toves slægt "Degn" er søfartsfolk som stammer fra Rømø og hendes øvrige slægt er også fra Esbjergkanten. Esbjerg blev grundlagt i 1868 og Tove's farmor var en af de første beboere i Esbjerg.

 

Min slægt stammer fra Randers egnen. Min farfar kommer, som navnet "Tvedegaard" antyder, fra Tvede 10 km nordøst for Randers. Min farmor fra Enslev. Min morfar fra Helstrup tæt ved Gudenåen sydvest for Randers og min mormor fra Grenå egnen.

 

Dem som jeg kan føre længst tilbage i stamtavlen er Toves 8 x Tip Oldefar Hans Andersen, som blev født i Kjelst (nord for Esbjerg) i 1544.

 

Længst tilbage på min slægt er mine 4 x tipoldeforældre Niels Tvedegaard født 1690 og hans kone Kirsten Nielsdatter født 1692.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min slægtstavle (timeglastræ). 3 generationer med forfædre og 2 generationer med efterkommere

Min slægtstavle herover er utydelig. Jeg forsøger senere at lægge noget lettere læselige på.

Har du kommentarer eller spørgsmål, så send gerne en mail.

Mvh Søren